14 april 2018
16:00

Säters IF FK

Referat: Fagersta Södra IK - Säters IF FK

Det blev en tung förlust för Södras fotbollsgrabbar i premiären i Div 3 på lördagen. Säter vann med 1-3 på ett soligt Fagerliden. Säter gör 0-1 i den 6:e minuten genom skyttekungen Andreas Helmersson som blir frispelad efter ett bolltapp på mittplan utav Södra . Första halvlek är jämn men där Säter skapar dem farliga chanserna och är nära att uttöka sin ledning när man får ett friläge men Bader Rais i Södramålet räddar fint . Södra försöker att få ordning på spelet men en hel del slarv i passningsspelet gör att Säter kan kontra in 0-2 istället. Södra skapar ett fint läge i slutet på halvleken men David Finn Anderssons nick går i ribban . 0-2 i halvtid .

Andra halvlek är en enda lång press ifrån Södra som har ett stort bollinnehav och skapar ett flertal chanser utan att få dit bollen . Ett tröttkört Säter parkerar bussen och bara försvarar sig och dyngar iväg bollen. Södra gör också 1-2 genom Max Holmberg som nickar in bollen efter William Klaséns frispark. Kvitteringen hänger i luften och Södra fortsätter att ösa på men mitt i södrapressen så gör Säter 1-3 på sitt enda avslut i den andra halvleken. Då går luften ur Södrakillarna som inte förmår att komma tillbaka igen. Utan premiärmatchen slutar med en Sätertriumf .

Efter en riktigt dålig första halvlek utav Södra med bolltapp och slarvigt spel så var det en riktigt bra andra halvlek där Södra hade 80-20 i bollinnehav ca. Södra hade lägen i andra för kvittering utan resultat dock. Nu laddar vi om för bortamatch match Hille på lördag och jag lovar er ett revanchsuget Södra .